באמצע שנות ה-70 בעיצומה של הבצורת, כאשר חלק מהחבר’ה בקליפורניה התגנבו לבריכות ריקות והגדירו מחדש את הסקייטבורד, האמיצים שביניהם המשיכו וחיפשו משהו אחר, הם מצאו את זה בגבעת האותות (Signal Hill) ובכך המציאו את הדאון היל, שלקח את האקסטרים שבסקייטבורד כמה וכמה צעדים קדימה אבל נותרו בשוליים 🙁 גם היום. הכניסה של ענפי הסקייטפארק לאולימפיאדה הקרובה בטוקיו 2020 לבטח תקרב בצעדי ענק את הסקייטבורד למיינסטרים, ותשאיר בשוליים ענפים יחודיים וקשוחים כמו דאון ניל, או שלא?
המפגשים בסיגנל היל הפכו לקבועים, מידי כמה שבועות התקיימו תחרויות דאון היל משובחות, כאשר האתגר היה לשבור שיא במהירות. “לשבור את שיא גינס ולא את הגוף והעצמות, זה היה המוטו של החבורה המתגבשת”.
ג’ים אומהוני (Jim O’Mahoney) שארגן את המפגשים בסיגנל היל, קיבל בוקר אחד טלפון מדיויד פרוסט (David Frost) מפיק התוכניות ברשת ABC, “אני רוצה שסקייטבורד יהיה בטלויזיה אמר לג’ים, מה אתה יכול לתת לי?”, ג’ים לא היסס והשיב מייד, בכיף בוא נראה לכם מה זה סיגנל היל מלמעלה עד למטה ונשבור כמה שיאי מהירות!
השמועה על האירוע המתוכנן שיצולם לטלויזיה התפשטה במהירות, בכל חנויות הסקייטבורד בקליפורניה היו פליירים המפרסמים את האירוע, זה עזר גם עזר! לאירוע הגיעו מיטב הסקייטרים של הדאון היל באזור קליפורניה. בסופו של דבר רק שניים מהם באמת ביצעו את הדאון היל (גם אז היתה בירוקרטיה…), ולראשונה גם נשבר שיא גינס, מהירות של 81 קמ”ש בירידה עם זוית של כמעט 30 מעלות. היה זה גיא גרנדי (Guy Grundy) שקיבל את התואר הסקייטר המהיר בעולם.
חומר טוב לסרט דוקומנטרי
אין ספק שסיגנל היל הפכה לפסטיבל של חדשות, מהירות וסכנה… אבל האמת שזה רק קצה הקרחון של הסיפור, תציצו רגע בבקרוב, אהבתם? ברור! אז יאללה תמשיכו לגלול אל הקישור לסרטון המלא!
אפשר בהחלט לפרגן לחברת רדבול שביצעו תחקיר מעמיק, מצאו חומרים גרפיים איכותיים, תמונות וסרטונים והפיקו אחלה שבאחלה סרט דוקומנטרי. קצת מזכיר את ה-DogDown. אז הנה לפניכם הסרטון הדוקומנטרי של רדבול שיצא ממש אתמול (11/9, בחרו להם תאריך להשקת סרט…)
- קישור לסרט הדוקומנטרי המלא באתר redbull.tv
- הכתבה המלאה באתר skateslate.com עם המון תמונות אותנטיות וגוד וויב.