הופ ויש לנו כבר כתבה חמישית בסדרה, הפעם אנו שמחים ונרגשים להכיר לכם את אוני כהן, שבחישוב מהיר משקיע בסקייטבורד כבר מחצית מהחיים שלו 🙂 אוני, הוא סקייטר שמקפיד על הפקת פארטים מעוררי השראה וכן מקפיד על סקייט-סטייל, למשל צבעים שונים החל מהצירים ועד השרוכים בנעליים, אז כדאי שתכירו אותו יותר.
כרטיס ביקור
שם מלא: אוני כהן
כינוי: פרבי… אני לא יודע איך זה הגיע אלי, פעם נתתי את הכינוי הזה למישהו אחר ומאז קוראים לי ככה… חח.
גיל: 23
עיסוק בחיים: בנייה בבתים פרטיים ובניית בריכות… ובשאר הזמן סקייט, מסיבות, חברים
מגורים: נתניה
וותק בסקייטבורד: התחלתי בערך בגיל 11 .
האם אתה זוכר את הסשן הראשון שלך?
חח כן זה לא היה בדיוק סשן אלא יותר “בוא רד למטה לשכונה.. יש סקייטבורד..” ירדתי והלכתי עם עוד שני חברים לנסות לעמוד על סקייטבורד איזה כמה שעות בצהריים..
האם היו לך גם רגעים פחות טובים?
יותר מידי.. נפצעתי די הרבה במהלך השנים.. שברים בכפות ידיים, רגליים, אצבעות, צלעות, כתפיים, קרע ברצועות.. ומה שלא עולה בראש… אם אני אתחיל לפרט זה ייקח עוד ראיון.. חח.
אלו רגעי שיא אתה זוכר שהיו לך בסקייטבורד?
היו הרבה.. מלזכות בכמה תחרויות.. ועד להוצאה של כמה “פארטים” שזה אחד הדברים המספקים ביותר בסקייטבורד! אחרי שאתה יכול לעבוד על דבר כזה שנתיים או שלוש.. ובמקרה כמו אצלי עם הנפילות אז יכול לקחת גם 4 ו 5 שנים להשלים…(פארט?!? לא לדאוג, בסוף הראיון הוספנו עבורכם את ההגדרה המילונית של פארט)
מדוע התחברת לסקייטבורד?
האמת שקשה להיזכר כי אני כל כך הרבה זמן חי את זה. בגדול כשהתחלתי לא הייתי כישרון ממש, לקח לי כמה חודשים טובים רק להבין את העניין, אבל כשהבנתי את העניין הכל הלך הרבה יותר חלק ואז פשוט התחלתי לחשוב שזה כיף ונהיו לי שאיפות אז המשכתי עם זה. היום זאת כבר לא בחירה.. רוצה או לא אני בפנים.
באיזה ענף אתה בסקייטבורד?
אני מנסה להיות יותר מיוחד, לכוון לטריקים שלא עשו בעבר פה בארץ לפחות, זה נותן הרגשה טובה לדעת / ללמוד טריק שהוא לא נפוץ אצל כולם. ובכללי עם השנים התחברתי לכל העניין של הטריקים היותר שונים כל מיני ווריאציות שונות ומוזרות של פליפים, גריינדים, מניואלים. אני מנסה להיות שונה בהכל, עם השנים גיליתי שזה הדרך שאני אוהב לנסוע סקייט.. פשוט להיות שונה. אבל זה גם מצריך מלא עבודה לנסות לעשות דברים שונים, שזה החלק הטוב.
בחר סקייטריט אחת מהארץ לפרגן לה?
קשה לי לבחור אחת.. האמת שאני פחות נוסע עם בחורות ביום יום.. יש ילדה בשם קים ממש קטנה ומטורפת שיוצא לראות בהרצליה פה ושם בת 10 וחצי אני חושב.. היא מטורפת!! אבל בגדול כל בחורה מהארץ שנוסעת סקייט מגיע לה פול ריספקט!
ואחת מחו”ל? לטיסיה בופוני (Latisha Bufoni).. היא נוסעת פגז! והצליחה להביא את עצמה חזק לתודעה של העולם. שזה מכובד.
ועכשיו בחר סקייטר אחד מהארץ לפרגן לו?
וואי יש לי שניים רציניים. הראשון זה אנטוני ציון, הילד הזה פשוט מעיף. אני נוסע איתו ביום יום ויש לו טריקים מפגרים לגמריי, הוא פשוט תותח. ובלי קשר לשחק איתו חיובים בסקייט זה אתגר לא פשוט בכלל.. חח. הוא עוד יפתיע הרבה חבר’ה בארץ. השני זה נועם צרפתי או בשם האמיתי שלו “עומאר” אני מת עליו! הילד עם הכי הרבה כישרון לגיל שלו שאני מכיר. באמת.. אני לא חושב שפעם ראיתי אותו מפחד לגשת לאיזה טריק, הוא פשוט שם את הסקייט ועושה את זה. ובלי קשר הוא בחור טוב ותמיד עם אנרגיות טובות ובא לצחוק ועל הדרך ולעשות שטויות ולא רק לנסוע. נועם צרפתי הוא Golden boy ! חחח.
ואחד מחו”ל? קורי דאפל גם אחריי כל הנפילות המטורפות שלו ממשיך איכשהו להצליח לנסוע והוא באמת מפורק לגמריי מבחינה גופנית.
לאן אתה רוצה להגיע בסקייטבורד?
אני חושב שפשוט להמשיך לעשות את מה שאני אוהב בגדול שזה לנסוע ולהמשיך לנסות לעשות דברים מיוחדים בסקייט ולעבוד קשה, לצלם פארטים יותר רציניים בהמשך ופשוט להמשיך לעשות כיף זה הכי חשוב.
האם לדעתך לסקייטרים יש סגנון בהתאם למדינה, ארץ המוצא שלהם?
לא נראה לי.. אני חושב שהיום בכל מדינה יש את כל הסגנונות נסיעה בסקייט, מה שגורם לזה שיש הכל מהכל ואז כבר אי אפשר לחבר בין סגנון סקייט לארץ מוצא.
איזו תכונה אתה אוהב בסקייטבורד ישראלי?
אני אוהב את האחווה הכללית פה.. וזה ישראל והכל פה יותר בקטן, אז יוצא כולם מכירים את כולם וזה סבבה לגמרי.
ואיזו תכונה אתה פחות אוהב? ביקורת אחד על השני.. יוצא לי לשמוע הרבה.
איזו תכונה אתה אוהב בסקייטרים מחו”ל?
ומדוע? מנטליות חזקה! אנשים עפים 15 מדרגות למטה ומטפסים חזרה כדי לנסות לנחות שוב… יש להם כוח רצון ברמה אחרת.
ואיזו תכונה אתה לא אוהב? הם יודעים לנסוע טוב ברמה שזה כבר נהיה לא הגיוני.. חח.
במה לדעתך עוזר לך העיסוק בסקייטבורד בחיים הרגילים שלך?
בעיקר עוזר להתנתק מכל השיגרה הרגילה וכל השטויות של עבודה וכאלה, ונותן לך משהו איזה משהוא שאתה באמת אוהב לעשות. ברגע שאני עם חברים בסקייט לא מעניין אותי שום דבר אחר. זה אחד הדברים, ועל הדרך ההתמדה בסקייט מלמדת גם איך להתמיד בדברים אחרים.. שזה גם פלוס גדול.
עם אילו אתגרים מתמודדים בסקייטבורד?
אני חושב שאצל כל אחד זה משתנה… אצלי זה בעיקר מנטלי. עם הזמן הבנתי שסקייט זה הרבה יותר בראש מאשר בגוף. לקח לי כמה שנים להבין את זה.. כשאני יושב בבית הרבה זמן לפעמים אחריי נפילות וכאלה, או שאני מנסה לפעמים לחזור לאותו ספוט כדי לנחות טריק ולוקח לי כמה שעות כל פעם רק כדי לנחות מכה אחת, אז אתה מתחיל להבין שרוב העניין פה הוא יותר מנטלי, בראש.. ופחות גוף.
אילו טיפים אתה יכול לתת למי שרוצה להתחיל?
שיעשה את זה רק אם הוא אוהב את זה.. והכי חשוב שיתרכז בעצמו וינסה להיות הכי טוב שהוא יכול. מעבר לזה פשוט לא להתייאש, יש קל וקשה כמו בכל דבר.
אילו טיפים אתה יכול לתת למי שכבר עוסק בסקייטבורד?
פשוט שישאר בעסק חח.. ושיבוא לנסוע איתי בטח יהיה כיף.
יש משהו בסקייטבורד שאתה רוצה לעשות ועדיין לא עשית?
טריקים בעיקר.. למרות שנראה לי בגדול שכל טריק הוא אפשרי לעשות תלוי כמה אתה “יושב” לנסות אותו וכמה בא לך להישבר בשבילו. תמיד עולים לי טריקים שעדיין לא עשיתי ואני רוצה לעשות, אבל זה בדרך כלל טריקים שהבעיה בהם היא פחות אומץ ויותר טכניקה ואז זה רק עניין של כמה אני מוכן לעבוד קשה כדי לנחות אותם.
קסדה ומיגון? אני חושב שקסדה באמת חשובה לחבר’ה ילדים שמתחילים… מי שכבר בוגר שיעשה מה שבא לו.. אחריותו.
אם לא היית עוסק בסקייטבורד, אז מה היית עושה?
משקיע בהרבה דברים טובים.. וגם לא טובים.. הסקייטבורד הרבה פעמים חסם אותי מלעשות עוד דברים בחיים. זה יכול להיות לטוב ולרע.. תלוי איך מסתכלים.
מהם המקומות המועדפים עליך לסשנים? סקייטפארק הרצליה, המגרש בקיבוץ מעברות.
איזה מוסיקה אתה שומע בסשנים? אני שומע די מגוון.. הרבה ראפ שחור,היפ הופ, האוס, וכל השירים מהפארטים שאהבתי.
אוני כאמור מאוד אוהב גם להכין פארטים, צפו בפארט סקייטפארק האחרון שלו:
החל מקרש ועד לנעליים, קצת על ציוד מועדף?
חחח שאלה טובה. אני ממש בררן בציוד. לפני איזה 7-8 שנים נכנס לי קטע כזה של צבעים שונים בכל החלקים של הסקייט.. ולצבוע את הגריפ ולרשום עליו כל מיני דברים וכאלה. אני לא יכול לנסוע עם גלגלים לבנים וצירים כסף והכל רגיל, אין זה פשוט לא מסתדר לי. לא קניתי ציוד כזה בצבעים “רגילים” כבר כמה שנים, רק צבעוניים. אבל האמת שזה כבר די בעיה כי זה כבר בכל דבר מהשרוכים של הנעליים עד ללאגרים צבעוניים. ובכללי לא נסעתי כבר איזה 7 שנים לפחות עם קרש בלי לרשום עליו משהוא בענק על הגריפ.. אני פשוט לא יכול לנסוע ככה. זה באמת כבר נהיה בעיה חח. אני חושב שפעם באתי לאיזה סקייטפארק עם קרש חדש ובגלל שלא היה לי ספריי לרשום על הגריפ לא נסעתי באותו יום, זאת קצת שריטה אני יודע, אהה ורק נעליים גבוהות כי אני חייב.
איזה יעד בחו”ל הייתה טס אליו לסשן סקייטבורד טוב?
אני חושב שבברצלונה יש אחלה כיוון לספוטים שמתאים לי יותר.. ובכללי הייתי רוצה ללכת לאל טורו רק כדי לראות איך זה נראה מלמעלה. אהה ול- Holywood High וגם Walshire שאלו צריכים להיות ספוטים מטורפים, אבל זה כבר ארצות הברית. בינתיים באף אחד מהם עדיין לא הייתי.. חח.
אוני, לאלו שלא בדיוק יודעים מה זה פארט, יש מצב להגדרה מהמילון?
אין בעיה 🙂 פארט הוא אוסף של צילומים (טריקים) של אותו הסקייטר שבאים להראות את רמת הנסיעה שלו. פארט יכול להקרא גם סרטון אבל בשונה מעוד סוגי סרטונים של סקייט, פארט בדרך כלל מייצג בן אדם אחד (לפעמים 2 עושים פארט משותף) ולרוב בניית פארט לוקחת הרבה זמן.. תלוי כמובן בסייקטר וברמת הקושי שניסה לדחוף את עצמו באותו הפארט.
אז הנה הסתיים לנו עוד מפגש (דיגיטלי) ובהחלט שמחנו להכיר לכם את אוני. ועוד דבר אחד קטן לסיום, אם גם אתם רוצים להופיע באחת מהכתבות הבאות בסדרה, מעולה! כתבו אלינו team@sk8r.co.il או הכנסו לעמוד יצירת קשר ונשמח לדבר איתכם ולהכיר יותר.
- עמוד הפייסבוק של אוני כהן.
- רוצים להכיר עוד סקייטרים/ות? סבבה, כנסו לעמוד המרכז את סדרת הכתבות שלנו “הכירו את הסקייטר“.