מה לדעתכם קורה כאשר מחברים בין עשרה אמנים צעירים ומוכשרים ובין סקייטבורדים? טוב נעשה לכם ספויילר, להיות אלופים בסקייטבורד אותם אמנים לא הפכו להיות, אבל הם כן הפכו את הסקייטבורדים ליצירת אומנות מעוררות השראה. אגב, בחלק מהעבודות קשה להבחין שמדובר במקור בקרש של סקייטבורד בכלל, צריך להתאמץ מאוד כדי לשים לב.
את האירוע יזם והפיק ארגון Parliament Arts Organization, ארגון ניו יורקי שהוקם ופועל במטרה לקדם את ההתחדשות העירונית בניו יורק על ידי תמיכה בקהילה ובמסגרת אירוע תרבות ועיצוב.
אירוע ההשקה החגיגי היה בעצם אירוע התרמה שכלל מכירה פומבית של כ-130 יצירות האומנות המתבססות על קרש סקייטבורד, וזאת כמובן כדי לעזור לארגון לאסוף כסף עבור מטרות של התחדשות עירונית ותמיכה בקהילות בתחומה של העיר ניו יורק.
מגוון היצירות הוא באמת מדהים, מרתק לראות כיצד כל אמן לוקח את היצירה לכיוון אישי שלו, כמעט ולא ניתן למצוא יצירות דומות, לכל יצירה ויצירה יש את הגוון והסגנון הייחודי לה. אין ספק שבגלל הפך האירוע להצלחה גדולה כאשר חלק משמעותי ביותר מהיצירות נמכר, אומנם בארגון לא מדווחים על הסכום המדויק שהצליח להאסף אבל נראה כי הם בהחלט הגיעו ליעד אותו הציבו לעצמם.
אז מספיק לדבר, קבלו את עשר יצירות האומנות הבולטות באירוע, יצירות שבהחלט נותנות הגדרה מחדש לקרש של סקייטבורד, והכל בשם האומנות, כי באומנות כמו באומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה 😉
לסיכום 60 שניות על אומנות מודרנית ולמה היא חלק מרכזי מהעולם שלנו היום, אפילו מבלי שנבקר במוזיאון.
עם התפתחות האמצעים הטכנולוגיים המאפשרים צילום וידאו וסטילס באיכות גבוהה ונגישות לחומרי ייצור והפקה וכן מכונות ייצור, הבינו האמנים שתפקידה של האומנות חדל להיות תיעוד המציאות- הרי יש מצלמות ומכונות שימלאו את התפקיד הזה טוב יותר וללא כל מאמץ. האמנות המודרנית היא זרם באמנות אשר התפתח החל מסוף המאה ה-19, ועד לשנות ה-70 של המאה העשרים. במקום התפקיד הקודם, לאומנות יש כעת ייעוד חדש- להציג את העולם דרך נקודת ראותו הסובייקטיבית של האומן, מתוך שלל גישות אסתטיות ומעניינות וכן רצון או צורך להעביר ביקורת על גופים, אירועים ומצבים בחברה.
- עמוד הפייסבוק של הארגון כדי לקבל את העידכונים הכי חמים
- אתר האינטרנט של ארגון Parliament Arts Organization בו תוכלו למצוא פרסומים על אירועים נוספים.