הידעתם שבארץ הקטנה שלנו פועלת תעשייה איכותית ומבטיחה של סקייטבורדים?
הכוונה היא לייצור קרשים (בורדים) במגוון סוגים, גדלים וצורות של סקייטבורדים גדולים מסוג לונגבורד .
בסדרת הכתבות הבאה אנו שמחים, נרגשים וגאים לספר לכם על חבר’ה צעירים ואיכותיים שהחליטו להפוך את התשוקה שלהם למקצוע והפכו למומחים בייצור סקייטבורדים ברמה בינלאומית. הם פועלים כאן מישראל ומשווקים בארץ וברחבי העולם. אגב, איכות הבניה שלהם ידועה בשמה הטוב ברחבי העולם.
כפי שתכף תראו ישנם הרבה קווי דמיון בין החברות והאנשים שבהם, בשבועות האחרונים הצטרפנו לכמה מפגשים (סשנים) שהתקיימו ושמחנו לפגוש את האנשים מקרוב ממש פנים מול פנים וכן להתרשם עמוקות מהדרך הייחודית בה בחרו להגשים את עצמם.
הראשונה בסקירה היא חברת “שפם בורדס” (Safam Boards) ואת הכתבה הבאה נקדיש לחברת “דה-סילבה” (DaSilva Boards).
אז יאללה מתחילים, נעים להכיר שפם בורדס (Safam Boards)
הסיפור של שפם בורדס מתחיל דווקא מסקייטבורד שבור לפני כארבע שנים, אי שם בשנת 2011.
לביא דדון (31) סקייטר בנשמה החליט שנמאס לו לרכוש בורד חדש כל פעם שנשבר לו הבורד הנוכחי, ואכן בפעם הבאה שזה שוב קרה הוא החליט לנסות לעשות את זה לבד, לביא איש עץ מנוסה עם ידע וניסיון בתחום הפרקטים חתך בצורה ספונטנית קרש ופתאום קיבל הארה שיכול להיות שיש לו פה משהו איכותי ביד.
כדי לבדוק את התוצר הראשוני הוא מיד פנה לחברו ברק שם טוב (33) בוגר מכון אבני בעיצוב תעשייתי ובעל נגריה ומומחה עץ שחוצמה הוא גם סקייטר וגולש.
ברק, בדיוק כמו לביא, הבין שיש פה משהו מאוד מענין שיצר לביא וגם הוא התלהב, עוד באותו ערב הבינו שניהם שהם הולכים לצאת למסע חדש, המסע בעקבות הבורד המושלם שהם הולכים להצליח לייצר.
נפגשים בערב בגאראז’
מידי ערב עם סיום העבודה היומית שלהם הקפידו לביא וברק להיפגש בנגריה של ברק, שם החלו לחקור וללמוד את נושא הבורדים וכן לנסות לפתח בורדים חדשים מסוגים שונים. תוך ימים ספורים הצליחו לביא וברק להתמחות באומנות כיפופי העץ ופיתחו את האב טיפוס הראשון שלהם. ברק מספר שעבורם זה היה רגע מכונן שכן הם עברו את המחסום הפסיכולוגי וראו שליצר בורד זה בהחלט אפשרי וניתן להשגה.
ציירי לך שפם…
האב טיפוס הראשון היה עבורם הצלחה כבירה, מעבר למחסום הפסיכולוגי שפרצו, נפתחו אצל הצמד לביא וברק צ’קרות נוספות. ראשית, הם הבינו שצריך שם למיזם שלהם, באותה התקופה (שנת 2011 אנחנו מזכירים) שפם בכלל לא היה טרדני, אבל לביא היה חזק בתחום והתהדר בשפם מרשים ובעל נוכחות, לכן החליטו השניים לקרוא לחברה החדשה שפם בורדס, שפם סימל עבורם את האנטי טרנדיות ואת הנועזות של הדרך החדשה שבחרו לצעוד בה.
חלוקת העבודה ביניהם גם היא החלה להתגבש, כל אחד קיבל את האחריות במה שטבעי לו יותר, לביא הוביל את פיתוח הצורות (Shapes) של הבורדים ואילו ברק הוביל את האספקטים הטכניים הקשורים לחומרים, ייצור הבורדים, כבישה וכיפופים.
כמו כן, הם החלו לשתף בסוד את החברים והסביבה הקרובה, ארגנו סשנים של התנסות (בלילה, כי לא היה זמן פנוי אחר) והזמינו את החברים, אוהבי הסקייטבורד ולונגבורד להצטרף ולנסות את הבורדים שהכינו ביצור עצמי.
בסיום כל מפגש היה נערך דיון והחברים ריכזו את כל הפידבקים כדי לשפר ולשכלל את הגרסה הבאה של הבורד.
בסרטון הבא שהפיקו בשפם, מדגים לביא כיצד הוא וברק מכינים בורד לונגבורד משלב הניסור ועד שלב הצביעה:
זהו, הגיע הזמן להתחיל למכור!
כחצי שנה אחרי פיתוח הבורד הראשון (האב טיפוס) החליטו לביא וברק להתקדם במסע שלב נוסף, הם הצליחו לייצר כמות נכבדה של בורדים והציעו אותם במחיר עלות למעגל החברים הקרוב. די מהר המעגל החל להתרחב, השם “שפם בורדס” החל להתפשט בקרב הסצינה בארץ והביקוש גדל בהתאם. בעקבות כך, קיבלו לביא וברק החלטה משמעותית נוספת, שתביא לקפיצת מדרגה משמעותית בייצור, כדי לעמוד בביקוש החליטו לביא וברק לעבור לייצור בשבלונות של CnC דבר שאפשר להם להגיע לדיוק ברמת המיקרו מילימטר והקפדה על נקודות לחץ במקום הנכון, ואם עוד לא הבנתם אז הכוונה לבורדים טובים עוד יותר.
אבל רגע בואו נעשה הפסקה מתודית קצרה ונספר לכם שמכונת CnC היא מכונה לעיבוד שבבי, מחרטה, כרסומת, או בשמה באנגלית CNC – Computer Numeric Control. המכונה נשלטת ע”י מחשב, ומשמשת לייצור אובייקטים דו ותלת ממדיים.
תמונות מתוך אחד מאירועי המכירות הראשונים של שפם בורדס, מעגל החברים המורחב (חברים של חברים) הוזמן להתרשם, לפרגן ולרכוש לונגבורד.
מכונת CnC היא למעשה סוג של רובוט הניתן לתכנות, ומאפשרת עבודה חוזרת ללא השגחה.
הטכנולוגיה גם אפשרה להם להתקדם צעד נוסף ולהצליח לייצר בורדים עם כיפופים מלאים (קייבים), יכולת שבשנת 2012 היתה פחות נפוצה ומוכרת, תוך זה קצר חודש חודשיים החלו להכיר בארץ את הבורדים החדשים עם הכיפופים המלאים, מכאן הדרך היתה סלולה לקפיצת השלב הבאה.
יאללה, אורזים ועוברים לדרום ת”א
בשנת 2012 כשנה וקצת מאז שהתחילו, החליטו לביא וברק לעבור לשלב הבא ולהקים סדנת ייצור משלהם, עסק עצמאי לכל דבר וענין. הם שכרו בית מלאכה שכלל גם אולם תצוגה (חנות) בדרום תל אביב והחלו להגשים את החלום באופן טוטאלי. ההשקה היתה כפולה, במקביל למקום החדש, השיקו לביא וברק 6 דגמים שונים של בורדים, כל אחד בסגנון לונגבורד אחר עם ייחודיות משלו. עד מהרה החל להתייצב הקטלוג, בתקופת השיא הוא התרחב ל-8 דגמים ואז החל תהליך של צמצום והתכנסות ושוב פעם התרחבות כאשר היום קטלוג הבורדים כולל 8 דגמים.
השניים אף קיבלו חיזוק משמעותי בתחום העיצוב,דרור, מעצב גרפי תל אביבי הצטרף אל צוות שפם והוביל את בניית הנוכחות הדיגיטלית של החברה, כולל אתר אינטרנט ועיצוב דיגיטלי.
איך להתקדם מטוב מאוד למצוין?
כדי להמשיך ולהשתפר, קיבלו החבר’ה חיזוק לא צפוי מקנדה הרחוקה. מדובר על אחת מנקודות המפנה המשמעותיות בצוות שפם, שנמשכה כשלושה חודשים במהלכן זכו לעבוד עם דן הרצוג, יהודי קנדי סקייטר דאון היל מקצועי מהמובילים בעולם, שהגיע לתקופה של כמה חודשים לארץ.
ברק ולביא הכירו את דן במהלך אירוע Long Boarding for Peace שהתקיים בארץ (אגב, גם על זה כתבנו), דן, שמע על החבר’ה משפם והחליט שהוא רוצה לעבוד איתם על בורדים חדשים. במשך כשלושה חודשים עבדו החברים יחדיו על פיתוח בורדים חדשים וכן שיפור דגמים קיימים, בסופו של תהליך גם נוצר בורד חדש בשם “עטלף” שהוא חוד החנית בארסנל הדגמים של שפם כיום.
2014, שפם בורדס חוגגים 3 שנים ודרך חדשה
בסוף שנת 2013, החליט לביא להמשיך ולהתמקד בתחום הפרקטים ועזב את שפם בורדס. החל משנת 2014 חברת “שפם בורדס” היא על הכתפיים של ברק, הוא המשיך את החלום בקצב שלו עם המון אהבה לכל בורד שמיוצר, בתחילה התמקד בשכלול ופיתוח הבורדים תוך כדי ניהול הנגריה בתור העסק המרכזי.
בשנת 2015 החליט ברק לחזור ולהעלות הילוך, הוא מאמין שיש לשפם להציע ליין של בורדים איכותי ומעורר השראה ולכן החליט לחזור ולהשקיע הפעם בקהילה שמסביב, בתקופה הקרובה, הוא מבטיח, נראה את הנוכחות של שפם בשטח, בארגון והפקה של אירועי לונגבורד וכן בדגמים חדשים שמתוכננים להשקה בקרוב.
רגע, כמה דגמים אמרתם?
שמונה, זה המספר נכון לעכשיו, בשלב זה ניתן לראות את הדגמים בחנות “לייט וויב” שברחוב בוגרשוב 72 בת”א החנות מציגה דגמים נבחרים וכן ניתן לקפוץ ולבקר (בתיאום מראש) בסדנה החדשה בבית חרות (ליד קניון אם הדרך). בהמשך ניתן יהיה למצוא את דגמי שפם בחנויות נבחרות נוספות.
- אתר האינטרנט של “שפם בורדס” בו תוכלו לקבל מידע מפורט על כל דגם ולבצע הזמנה.
- עמוד הפייסבוק של “שפם בורדס” לעידכונים בנושא מבצעים ואירועים מתוכננים.
- בערוץ היוטיוב של “שפם בורד” תוכלו לצפות בסרטונים מעניינים שהכינו לאורך השנים, מומלץ להציץ.
- לכתבה השניה בסקירה, אודות חברת דה סילבה.