החזון של אולימפיאדת טוקיו 2020 הוא גם להביא את הספורט לאנשים בסביבה העירונית, המתחמים של תחרויות הסקייטבורד והטיפוס מתוכננים להתקיים במרכז המרחב העירוני של טוקיו. המתחמים מתוכננים באופן המתחשב בבני הנוער של העיר, במטרה להזמינם ולאפשר להם לצפות בתחרויות, כולל בסשנים מקדימים של חימום, ותצוגות ראווה של המתמודדים, באווירה עירונית ותוססת המשלבת גם מוסיקה ובילוי. (פסטיבל סטייל…)
קונספט דומה כבר ניתן היה לראות בתחרות הסקייטבורד העולמית שהתקיימה בננג’ינג בשנת 2014. כל זאת משתלב עם החזון של מארגני האולימפיאדה בטוקיו, שמציבים לעצמם יעד להיות תחרות המשחקים החדשנית ביותר מבין האולימפיאדות עד כה. התמקדות בנוער, מתחמים עירוניים במרחב העיר טוקיו, הפקת פסטיבלי אירועים בשילוב קהל צעיר, מתחרי האולימפיאדה וכן צוותי התקשורת והעיתונות שמסקרת את האירועים.
בעזרת הפורמטים החדשים שמאפשר מעורבות פעילה של קהל הצופים, מוזיקה ואוירת פסטיבל ואסטרטגיות דיגיטליות שונות (כן כן זה בעתיד עוד 4 שנים ככה שזה נשמע מסקרן) בני הנוער בטוקיו וברחבי העולם יקבלו חווית משחקים אולימפיים כמו שמעולם לא קיבלו!
מורשת, השקעה והדור הצעיר…
בטח תשאלו, טוב מה יקרה דקה אחרי שהכל יסתיים? כל המשלחות האולימפיות יחזרו לביתן, מה יקרה עם כל המתקנים שנבנו בהשקעה כספית אדירה? אז ככה, ההשקעה תתבסס וכלל לא תרד לטמיון, כן כן תקשיבו טוב! לפי מארגני האולימפיאדה בטוקיו, ההשקעה בתשתיות במהלך הקמת מתחמי התחרות של ענפי הסקייטבורד והטיפוס בתחרויות היא בבסיס לחיזוק המורשת באופן משמעותי עבור תושבי העיר טוקיו. כל התשתיות שיוקמו יועברו בשלמותם עם סיום המשחקים למרכזי נוער ברחבי העיר טוקיו. גם כמורשת חיה למשחקים שהתקיימו וגם כדי להעניק הזדמנויות חדשות לבני הנוער שחיים בעיר להתנסות בענפי הספורט הללו ללא עלויות יקרות או רף כניסה כספי גבוה. בקיצור…ספורט שווה לכל נפש.
אגב, שמדברים תשתיות ומתחמים, מדובר על מתחמים הכוללים כ-5000 מושבים לצופים בכל תחרות. בין הסשנים הצופים יוזמנו (חינם אין כסף) לסשנים של חניכה והדרכה על ידי נציגים מקצועים ואף מתחרים שבענף בכדי ללמוד ולהתנסות בספורט (סקייטבורד או טיפוס קירות). זאת מתוכננת להיות הפעם הראשונה של סוג אינטראקציה כזה במהלך התחרויות האולימפיות, אשר ישנה באופן משמעותי את האופי בו ציבור הצופים חווה את המשחקים והתחרויות.
אבל למה דווקא סקייטבורד?
זה לא סוד שמידת הפופולריות של המשחקים האולימפיים (האולימפיאדה) נשחקת בשנים האחרונות, ולכן הוועד האולימפי שם לעצמו מטרה לקרב ולחבר את הדור הצעיר יותר ובהתאם להוסיף ענפי ספורט בעלי פופולריות רבה בקרה בני הנוער, ובעל נוכחות דיגיטלית מרשימה. סקייטבורד מסתבר עונה על כל אלו ובגדול!
קצת על תחרויות הסקייטבורד המתוכננות באולימפיאדה
מספר התחרות שיתקים יהיה 4, התחרויות יתחלקו ל-2, תחרות אחת בסגנון סטריט שתתקיים במבנה דמוי סקייטפארק ייעודי שיבנה, והתחרות השניה תהיה בסגנון סקייטפארק בריכות, גם היא במתחם ייעודי שיוקם לצורך כך. לכל מתחרה יהיו מספר סשנים לביצועים , בסוף כל סשן יקבל ניקוד מצוות השיפוט. בכל תחרות יהיה מקצה נשים ומקצה גברים, סה”כ התחרויות ימשכו יומיים, ויתמודדו בהם 40 מתחרים בקטגורית הגברים ועוד 40 נשים בקטגורית הנשים.
פורמט תחרויות הסקייטבורד המתוכננות באולימפיאדת טוקיו 2020. מקור olympic.org
ומי לא הצליח להכנס לאולימפיאדה?
אז כאמור סקייטבורד הוא אחד מבין חמשת ענפי הסקייטבורד החדשים באולימפיאדה הבאה (טוקיו 2020), אבל היו גם מאוכזבים לא מעטים, ענפי ספורט מוכרים שמאוד קיוו להכנס ולצערם לא הצליחו, קבלו את רשימת המאוכזבים:
- World Air Sports Federation – FAI (צניחה חופשית ודאונים)
- International Federation of American Football – IFAF (פוטבול אמריקאי)
- World Confederation of Billiards Sports – WCBS (ביליארד)
- Bowls Sports World Confederation – CMSB (כדורת)
- World Bowling – WB (באולינג)
- World Bridge Federation – WBF (ברידג’ – קלפים)
- World Chess Federation – FIDE (שחמט)
- World Dance Sport Federation – WDSF (ריקודים)
- International Floorball Federation – IFF (הוקי רצפה)
- World Flying Disc Federation – WFDF (צלחות מעופפות – לא של חייזרים)
- International Korfball Federation – IKF (קצת כמו כדורסל, אבל עם סל צהוב ומוזר)
- International Netball Federation – INF (כדורשת)
- International Orienteering Federation – IOF (ניווט)
- Federation of International Polo – FIP (פולו, המשחק עם הסוסים – לא החולצות)
- International Racquetball Federation – IRF (דומה לסקווש, אבל אחר)
- International Roller Sports Federation – FIRS (גלגיליות, הוקי גלגיליות-אך הם קיבלו אחריות משולבת עם איגוד הסקייטבורד העולמי לקראת טוקיו 2020)
- World Squash Federation – WSF (סקווש)
- International Sumo Federation – IFS (סומו)
- Tug of War International Federation – TWIF (משיכת חבל)
- World Underwater Federation – CMAS (צלילה)
- International Waterski & Wakeboard Federation – IWWF (סקי מים)
- International Wushu Federation – IWUF (אומנות לחימה – קונג-פו)
- אם בא לכם לקרוא את מניפסט חזון המשחקים כפי שמוצג באתר האינטרנט של אולימפיאדת טוקיו 2020
- סקירת ההכרזה על הצטרפות הסקייטבורד למשחקים האולימפיים אצלנו באתר.