אז האביב כבר פה ולפי החום נראה שגם הקיץ עוד שניה נכנס, הפעם חשבנו להכיר לכם עוד בן משפחה של הסקייטבורד, כולנו יודעים שהסקייטבורד נוצר מגולשי הגלים בקליפורניה שיצאו מהמים ורצו חוויה דומה גם על האספלט, אבל מה שאתם אולי לא יודעים הוא שהרבה לפני שזה קרה, אי שם לפני כ-100 שנים (כן כן!) בסביבות 1920 הגולשים של אותה תקופה ניסו “קצת” לצאת מהמים או לפחות לנסות לגלוש על קו החוף במים הרדודים ואפילו על החוף הרטוב עצמו, כל זה הביא להתפתחותו של ענף חדש שנקרא “סקימבורד”. בארץ ענף הסקימבורד צובר תאוצה והקיץ הזה אנו צופים שתראו בחופים הרבה חבר’ה כאלו. אנחנו אוהבים לפרגן ולתת במה, לבני דודים של הסקייטבורד, אז יאללה בואו תכירו את הבן דוד החדש / ישן…סקימבורד!
מהו סקימבורד ואילו סוגים של סקימבורד קיימים בעולם?
סקימבורד, הוא גלשן קטן העשוי מפלטת עץ שאיתה אפשר לגלוש על שכבה רדודה של מים. עם מספיק מהירות וציפה, הסקימבורד יכול לקחת אתכם אל תוך גל שנשבר בקרבה לחוף וגם להחזיר אתכם בחזרה!
אז קצת רקע היסטורי ואיפה אנחנו היום?
סקימבורד קיים בעולמנו מאז 1920, הוא נראה לראשונה בלגונה ביץ’ בקליפורניה וייעודו המקורי היה כלי עזר למצילים בחוף הים – המצילים היו רצים לכיוון החוף עם פלטת עץ שטוחה, קופצים עליה ומחליקים לכיוון גלי החוף הגבוהים כדי לעבור אותם במהרה ולהגיע למי שצריך עזרה. כמובן ששיטה זו לא יושמה אצלנו בארץ מאחר שגלי חוף אין לנו ובטח שלא גבוהים (אולי בחורף ).
כיום, הסקימבורד הוא אחד מענפי הספורט הימי המפותחים ביותר מבחינה טכנולוגית!
תאמינו או לא, יצרני הסקימבורדים המקצועיים שואבים את השראתם מתעשיית החלל כדי להשיג ציפה וקלילות מירבית, רוקר מושלם ופופ שמאפשר לבצע תרגילים שונים ומגוונים.
סקימבורד הוא בן משפחה של שני סוגי ספורט שכולנו כבר מכירים – סקייטבורד וגלישה. מצד אחד הסקימבורד מאפשר לנו לעשות תרגילים מעולם הסקייט ומצד שני, את כל זה אנחנו עושים בחוף הים וגולשים על שכבה רדודה של מים.
אז אחרי שכיסינו פחות או יותר מהו סקימבורד ואיך הוא הגיע לעולמינו הגיע הזמן לספר לכם אילו סוגי סקימבורד קיימים בעולם שלנו:
1. הנפוץ ביותר – סקימבורד גלים:
מראשית התפתחותו, הסקימבורד היה מיועד לגלי חוף, אם בשביל לעבור אותם או פשוט להינות מלגלוש עליהם!
הסקימבורד צבר תאוצה בעולם ובעקבותיו חברות מקליפורניה ועד ברזיל שייצרו סקימבורדים מקצועיים המיועדים לגלי חוף. הקהילה הלכה וגדלה עד כדי תחרויות בינלאומיות המשלבות תרגילים מעולם הסקייט והגלישה.
2. פלאטלנד סקימבורד (Flatland Skimboarding):
או פשוט סקימבורד על משטח שטוח. במקומות שאין גלי חוף עוצמתיים, נפוץ יותר לעשות סקימבורד מסוג זה והדוגמא הכי טובה לכך היא – ישראל
גם הפלאטלנד עבר שינוי ניכר. בהתחלה גם הוא היה קרש עץ פשוט אך כמו בקליפורניה גם במקומות אחרים נוצר עניין לספורט וחברות כמו DB Skimboards הרימו את הכפפה ופתחו את החברה הראשונה שייצרה מעולם סקימבורדים מקצועיים לפלאטלנד.
מאותו רגע, נפתח עולם שלם של תרגילים מענף הסקייט, עם סקימבורד מקצועי אפשר לעשות כמעט כל תרגיל שתחשבו עליו, החל מהולי, פופ שאב איט, ביג ספין והרשימה עוד ארוכה. הסצינה משלבת בתוכה רמפות, ריילים ובוקסים ואפשר להגיד שאתה פשוט בונה לעצמך סקייטפארק על המים. ישנם עוד שלל אביזרים כמו חבל בנג’י למשל שהופכים את הפלאטלנד למהנה ומאתגר ביותר!
איזה סגנון סקימבורד הכי מתאים לארץ?
בישראל כמעט ואין גלי חוף המתאימים לסקימבורד – אולי במקרים נדירים בים גבוה בחורף אפשר למצוא ספוטים בודדים שיתאימו אבל בחייאת, אנחנו כאן כדי להינות לא?
אז אולי אין לנו גלי חוף עוצמתיים שיוכלו לקחת אותנו למרחקים עם הסקימבורד אבל יש לנו רצועת חוף ארוכה המלאה בספוטים לפלאטלנד! קבלו סרטון שמראה (ובגדול) כמה החופים בארץ מתאימים לסקימבורד:
- והנה קישור לאתר skimboard.co.il, האתר המקיף והמקצועי של קהילת הסקימבורדיסטים 🙂